2015.11.22

Hulpwaaier voor het coachen van kinderen

Auteur: Corry Wolters
Titel: Hulpwaaier voor het coachen van kinderen
Oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren in vier stappen, voor coaches, therapeuten en leraren
Uitgeverij: Pica
Plaats: Huizen
Jaar: 2015
Pagina's: 40
ISBN-13: -
Prijs: € 8,95

hulpwaaier voor het coachen van kinderen - oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren in vier stappen, voor coaches, therapeuten en lerarenMensen die oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren, vinden nu ook in de reeks hulpwaaiers van uitgeverij Pica hun gading. Deze hulpwaaier moet de hulpverlener helpen om samen met het kind in een begeleidingsgesprek in vier stappen naar een concrete oplossing voor een probleem te zoeken. Deze stappen zijn:

  1. Ik wil het anders
  2. Ik maak een plan
  3. Ik ga het leren
  4. Ik kan het

Centraal hierbij staat de gedachte dat je niet alles over een probleem moet weten om tot een oplossing te komen, aangezien er vaak geen causaal verband is tussen het probleem en de mogelijke oplossing. De hulpwaaier wil helpen om een degelijk begeleidingsgesprek voor te bereiden waarbij het kind zelf actief betrokken wordt bij zijn veranderings-doelen: het stelt zijn eigen doelen op en stelt zijn eigen veranderingsplan op. In de hulpwaaier vind je dan ook naast een korte inleiding op het oplossingsgericht werken de uitwerking van de vier voornoemde stappen met concrete hulp-middelen die men tijdens het gesprek kan gebruiken.

De hulpwaaier is zeer toegankelijk en gebruiksklaar beschreven. Men kan er snel mee aan de slag. Om er het maximale uit te halen, lijkt het me wel nodig om over voldoende achtergrondkennis in verband met oplossingsgericht werken te beschikken. Ook daarvoor kun je bij uitgeverij Pica terecht: zij gaven immers ook het boek Oplossingsgerichte therapie met kinderen en jongeren van Matthew Selekman uit.

Opnieuw een aanrader.

afdrukken

21:48 Gepost door Lieven Coppens in Pica | Permalink | Tags: begeleiding, coachen, oplossingsgericht werken | |

De commentaren zijn gesloten.