2009.03.08

Jeroen de hardloopkampioen met astma

Auteur: Rebecca Coenraads & Yaron Kaldenbach
Titel: Jeroen de hardloopkampioen met astma
Uitgeverij: Context
Plaats: Leimuiden
Jaar: 2005
Pagina's: 29
ISBN-13: 978-90-78196-02-0
Prijs: € 13,50

jeroen de hardloopkampioen met astmaJeroen de hardloopkampioen met astma is een therapeutisch voorleesboekje voor kinderen van 4 tot 7 jaar. In dit boekje beschrijven de auteurs het hele proces dat elk astmapatiëntje (van de eerste klachten, over de diagnose tot de behandeling met medicatie) doorloopt.

Het is een heel positief boekje dat laat zien dat iemand ondanks zijn astma toch een normaal, 'gezond' leven kan opbouwen waarbij hij sociaal en fysiek (de hardloopkampioen) kan meedoen met zijn leeftijdsgenootjes. Het benadrukt de mogelijkheden in plaats van de beperkingen in het leven van een kleuter met astma.

Beide auteurs hebben heel wat expertise opgebouwd in verband met het begeleiden van kinderen met astma en dat merk je in dit boek. Hun kennis van de zogenaamde 'coping'-strategieën zijn maximaal in hun verhaal verwerkt. Hierdoor kan Jeroen voor kleuters een echt rolmodel zijn in de manier waarop ze met hun astma omgaan.

Het boekje is heel geschikt om voor te lezen aan kinderen die zelf astma hebben of er mee te maken krijgen in hun omgeving. Het zal zeker helpen om hun problemen (h)erkennen. Het bespreken van dit boek kan leiden tot een betere aanvaarding en manier van omgaan met het astma.

afdrukken

21:09 Gepost door Lieven Coppens in Context | Permalink | Tags: astma, ziekte, kleuters | |